Grillade fruktspett med marshmallows

Grillade fruktspett med marshmallows
Foto: TV4

Marinerade fruktspett med glasstopp och marshmallowtopp är en perfekt dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g ananas, i tärnade bitar ca 2 cm
  • 250 g cantaloupemelon i bitar ca 2 cm
  • 4 st blötlagda trägrillspett
  • 200 g tofuglass, vanilj
  • 100 g tofuglass, choklad
  • 8 st marshmallows
  • 30 g mörk choklad
  • 5 st myntablad
  • lime och rom

Marinad

  • 1 st lime, pressad
  • 4 msk socker
  • 5 cl rom, ljus eller mörk
  • några matskedar varmt vatten
  • 5 st myntablad, krossade

Gör så här

  1. Trä frukten på pinnar och grilla på rent galler gärna i förväg och låt ligga i folie.
  2. Ta ur glassen ur frysen låt tina lite.
  3. Lägg chokladglassen i botten av ett glas och sedan vaniljglassen (portionsvis, 4 glas) ställ tillbaka i frysen.
  4. Smält chokladen i mikron på låg nivå doppa marshmallows i choklad och ställ i kylen
  5. Rör ihop och droppa över fruktspetten som serveras vid sidan av glasstoppen som tagits ur frysen och spolats snabbt under varmt vatten för att lossna från glaset.
  6. Ställ glass och marshmallowtoppar bredvid varandra.
  7. Dekorera med myntablad.
  8. Bon appétit!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept