Söndagskotletter

Söndagskotletter
Foto: TV4

Vänd saftiga fläskkotletter i ägg och en härlig kryddblandning och stek dem gyllenbruna. Häll på grädde och fransk senap och låt puttra. Servera med gräddsås, gelé och potatis. Kan det bli mer söndagsmiddag än så? Så gott och så enkelt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk timjan
  • 1 st uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • persilja, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med lite salt, peppar och timjan på tallrik. Vänd kotletterna i ägg, sen i ströbrödet. Stek dem med matfett på medelvärme ca 3 min på var sida.
  2. Lägg i gryta. Slå på grädde blandat med senap samt persilja. Bräsera sakta under lock 25 min.
  3. Ta upp kotletterna, koka ihop såsen något.
  4. Servera med stekt potatis, pressgurka och gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept