Söndagsfisk med svamp och räkor

Söndagsfisk med svamp och räkor
Foto: TV4

Det låter enkelt – men det där med champinjonkrämen höjer upp smakerna betydligt. Servera med kokt ris eller pressad potatis och spenat som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g frysta spättafiléer
  • saft av 1/2 citron
  • 1 burk champinjoncrème (180 g)
  • 200 g frysta räkor med skal
  • 3 dl smulat vitt bröd, ej färskt
  • 1 dl torrt vitt vin (eller fiskbuljong)
  • smör
  • persilja
  • ris till serveringen
  • 1 påse fryst hollandaisesås
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala räkorna. Smöra en ugnsform.
  2. Salta de tinade filéerna och lägg hälften i botten av formen. Droppa lite citron över och bred på krämen.
  3. Lägg ut räkorna, men spar några till garnering. Lägg resten av fisken över. Droppa på citron och slå på vinet.
  4. Strö brödsmulorna som ett täcke över och därpå några små klickar smör. Stek i ugnen 20-25 min.
  5. Garnera med persilja och räkor. Tina såsen och smaksätt den men saft från den andra citronhalvan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept