Somrig rostbiff med lyxig potatissallad

1 h
4
Somrig rostbiff med lyxig potatissallad
Foto: Daniel Ohlsson
1 h
4

Du behöver

Rostbiff

  • 400 g rostbiff utan ben
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Potatissallad

  • 10 potatisar
  • 1 dl hemgjord majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och svartpeppar

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm vitpeppar
  • 2,5 krm salt
  • 2 dl matolja el. solrosolja

Tillbehör

  • sockerärter
  • körsbärstomater
  • rädisor
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsform. Stek i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 60–65 grader. Låt svalna.
  3. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna.
  4. Gör majonnäsen genom att mixa alla ingredienser med en stavmixer till en krämig sås.
  5. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten.Dela potatisen i tärningar. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rödlök och potatis i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ potatissalladen i kylskåpet.
  6. Skär köttet i tunna skivor.
  7. Servera potatissalladen och köttet med skurna körsbärstomater, rädisor och sockerärter. Garnera rostbiffen med färska timjankvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept