Sommartallrik med matjessill

Sommartallrik med matjessill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sommartallrik med matjessill

7 ingredienser

En lunch med sill hör den svenska sommaren till. Presentera matjessillen så här vackert upplag tillsammans med goda tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp matjessill
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisa
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 6 salladsblad
  • 4 msk kapris

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skala och skiva äggen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj och skiva rädisorna tunt. Skala pepparroten och riv den fint. Skölj sallatsbladen.
  2. Bottna ett serveringsfat med grönsallatsbladen. Lägg upp lök, ägg, sill och rädisor i grupper. Lägg pepparrot och kapris i små skålar. Hit kan rätten förberedas. Förvara under plastfolie i kyl till servering.
  3. Servera med hembakat bröd, gräddfil och nykokt färskpotatis.