Sommartallrik med matjessill

Sommartallrik med matjessill
Foto: TV4

En lunch med sill hör den svenska sommaren till. Presentera matjessillen så här vackert upplag tillsammans med goda tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk matjessill
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • 1 knippa rädisor
  • 1 bit pepparrot
  • 6 st salladsblad
  • 4 msk kapris

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skala och skiva äggen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj och skiva rädisorna tunt. Skala pepparroten och riv den fint. Skölj sallatsbladen.
  2. Bottna ett serveringsfat med grönsallatsbladen. Lägg upp lök, ägg, sill och rädisor i grupper. Lägg pepparrot och kapris i små skålar. Hit kan rätten förberedas. Förvara under plastfolie i kyl till servering.
  3. Servera med hembakat bröd, gräddfil och nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept