Sommarsallad på couscous och kikärter

Sommarsallad på couscous och kikärter
Foto: TV4

Hittar man mynta eller färsk koriander blir det jättegott att byta ut ett par persiljekvistar mot det. Salladen är en hit på ett buffébord eller fest för många. Äter du inte helt vegetariskt blir det gott att laga den här salladen av hönsbuljong.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk kokta kikärter
  • 1 citron
  • 1 knippa persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd eller gul lök
  • 0,5 färsk gurka
  • tomater
  • färska örtkryddor
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och häll den över couscousgrynen. Låt det svalna och fluffa sedan upp grynen med en gaffel. Finhacka lök, vitlök och gurka (gärna saltad och avrunnen) och blanda med gryn, kikärter och finhackad persilja.
  2. Vispa ihop lika delar citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och smaka av, det ska vara rejält syrligt.
  3. Låt gärna salladen stå en stund före servering. Garnera med tomater och färska örtkryddor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept