Sommarsallad

Sommarsallad
Foto: TV4

En ljummen sallad känns mer ”matig”, smakerna utvecklas bättre av lite värme.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 0,5 gurka
  • 100 g champinjoner
  • 4 tomater
  • 8 rädisor
  • 1 liten blomkålshuvud
  • 1 liten knippe gräslök
  • några olika sorters sallat
  • 4 skivor färsk lax
  • 0,5-1 dl vinägrett
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i tunna skivor. Plocka små buketter av blomkålen och finhacka gräslöken. Varva allt på en bädd av strimlad sallat.
  2. Stek laxen hastigt i het panna och lägg den över salladen medan den fortfarande är ljummen. Stänk vinägrett över, salta och peppra. Blanda varligt vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept