Sommarsallad

Sommarsallad
Foto: TV4

En ljummen sallad känns mer ”matig”, smakerna utvecklas bättre av lite värme.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 gurka
  • 100 g champinjoner
  • 4 tomater
  • 8 rädisor
  • 1 liten blomkålshuvud
  • 1 liten knippe gräslök
  • några olika sorters sallat
  • 4 skivor färsk lax
  • 0,5-1 dl vinägrett
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i tunna skivor. Plocka små buketter av blomkålen och finhacka gräslöken. Varva allt på en bädd av strimlad sallat.
  2. Stek laxen hastigt i het panna och lägg den över salladen medan den fortfarande är ljummen. Stänk vinägrett över, salta och peppra. Blanda varligt vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept