Sommarpytt

Sommarpytt
Foto: TV4

Till sommarens pytt behöver du färdigkokt kall färskpotatis. Koka dubbelt upp nästa gång när du ändå ska koka potatis och spar i kylen. Då behöver du bara tillsätta somrig kassler, salladslök och champinjoner.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kassler
  • 150 g champinjoner
  • 0,5 knippa salladslök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 dl kokt kall färskpotatis
  • hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna den kokta, kalla färskpotatisen och kasslern. Skär champinjonerna i mindre bitar. Hacka salladslöken.
  2. Fräs champinjoner och salladslök i smör i en stekpanna några minuter. Blanda ner kassler och potatis. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept