Sommarpasta med parmaskinka och ärtor

koket.se
Sommarpasta med parmaskinka och ärtor
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Sommarpasta med parmaskinka och ärtor

10 ingredienser

15 m

Somrig pasta med vitlöksfrästa ärtor, strimlad parmaskinka, citron och mynta. Middag på 15 minuter!

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 300 g ärtor (färska eller frysta)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 200 g parmaskinka, skuren i strimlor
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
  2. Under de sista minuterna av koktiden, tillsätt ärtorna så de mjuknar. Häll av vattnet och låt rinna av.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt vitlöken och fräs försiktigt under en minut.
  4. Tillsätt crème fraiche, ärtor, citronskal och en rejäl nypa salt och svartpeppar och blanda igenom.
  5. Avsluta med parmaskinka, den kokta pastan och kasta runt allt tillsammans. Servera varje portion med några droppar pressad citronsaft och mynta.