Sommarpajer med jordgubbsmaräng

ca 1 h 20 m
5 pajer
Sommarpajer med jordgubbsmaräng
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Lika goda som vackra är de här spröda pajerna  med blåbärsfyllning under rosa jordgubbsmaräng.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

3 december 2015
Visa mer
ca 1 h 20 m
5 pajer

Du behöver

Pajskal

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker

Fyllning

  • 0,5 dl blåbär
  • 0,5 dl finhackade rabarber
  • 0,5 dl hallon
  • 1 dl muscovadosocker
  • 7 tsk potatismjöl

Jordgubbsmaräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 dl mosade jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna.
  3. Tryck ut pajdegen i formarna.
  4. Fördela bären jämnt i formarna.
  5. Strö över muscovadosocker och potatismjöl i formarna.
  6. Grädda formarna i ca 10 minuter. Ta ut pajerna.
  7. Vispa äggvita och tillsätt socker och jordgubbsmoset lite i taget och vispa hela tiden.
  8. När pajerna gräddat färdigt första svängen tar du ut dem och spritsar på marängen. Grädda eller bränn på pajerna en gång till med en brännare.
  9. Serveras med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept