Sommarkassler

Sommarkassler
Foto: TV4

Av kassler kan man laga mycket, framför allt mycket gott som passar till sommarens alla härliga primörer. Här kokas den i vin och serveras med nykokta grönsaker och körsbär. Serverar du den varm så bjud den med sin sky, som blir en mycket läcker sås.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg kassler
  • 500-600 g purjolök
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • 6 kryddnejlikor
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0,5 liter körsbär

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären. Koka upp 2 cm vatten i en kastrull och lägg i körsbären. Lägg på lock och låt dem koka på ganska stark värme i 5 minuter. Låt bären svalna.
  2. Skär av det gröna på purjon och skölj det. Lägg det i en gryta tillsammans med kasslern, nejlikorna, kryddpepparkornen, lagerbladet, vinet och så mycket vatten att det når upp till 2/3 av kasslern. Sjud i 1 timme under lock, vänd kasslern efter halva tiden. Låt kasslern kallna i sitt spad om du ska servera den kall.
  3. Skölj och skär det vita på purjon i 3 cm stora bitar och koka dem i lättsaltat vatten i 10 minuter. Gör i ordning eventuella andra grönsaker på motsvarande sätt. Servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept