Sommarjansson

Sommarjansson
Foto: TV4

Någon har sagt att det inte går att göra en riktig Janssons frestelse på sommarpotatis. Det var fel! Det går nämligen alldeles utmärkt - och dessutom på halva tiden. Gör gärna som på bilden, små portionsjansson som inte tar mer än 20 minuter. Servera som förrätt eller varmrätt eller ta med på utflykten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 små färskpotatisar
  • 1 gul lök
  • 20 ansjovisfiléer
  • peppar
  • 4 dl vispgrädde
  • ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Skär potatisarna, med skal och allt, i grova strimlor eller bitar. Varva dem i små smorda formar med finstrimlad gul lök, malen svartpeppar och 3-4 ansjovisfiléer.
  2. Häll på vispgrädde så det täcker potatisen, strö över ett lager ströbröd och lägg på en klick smör.
  3. Grädda portionsformarna i 200° i 20 minuter. Känn på potatisen så att den är mjuk. Servera med öl och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept