Sommarfat med sillrullar

Sommarfat med sillrullar
Foto: TV4

Här tager man vad man haver, det vill säga det som skafferiet kan bjuda på. Matjesill, ägg och kaviar är alltid lika gott tillsammans. Här kan man göra sommarsillen ännu matigare genom att skiva på kokt kall potatis och rädisor i tunna skivor. Servera med knäckebröd och en god ost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 matjesfiléer
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 0,5 burk storkornskaviar
  • 1 rödlök
  • några skivor citron
  • grönsallad
  • eventuellt gräddfil att servera till

Gör så här

  1. Lägg sköljda salladsblad i botten av ett fat.
  2. Gör rullar av sillfiléerna och ställ i salladen.
  3. Fyll sillrullarna med hackat ägg och klickar av kaviar.
  4. Garnera med 1/4 skiva citron och lägg finskivad rödlök över salladen. Om man så vill kan man servera gräddfil till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept