Systrarna Eisenmans tranbärssorbet

Systrarna Eisenmans tranbärssorbet
Foto: Ulrika Ekblom
4

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 5 dl tranbärsjuice
  • ev lite färskpressad citronsaft

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och sjud i ca 3 minuter. Låt svalna och blanda sedan med tranbärsjuicen. Tillsätt eventuellt lite citronsaft.
  2. För att göra sorbet i frysen: Häll juicen med sockerlag i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut under 3–4 timmar. Sorbeten blir slätare om den körs snabbt i en matberedare strax före serveringen.
  3. För att göra sorbet i glassmaskin: Låt juicen med sockerlag kallna övertäckt i kylskåpet i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept