Systrarna Eisenmans jordgubbspaj med limekräm

Systrarna Eisenmans jordgubbspaj med limekräm
Foto: Ulrika Ekblom

I Sverige är det nästan en helig tradition att alltid äta jordgubbarna färska med glass, grädde eller mjölk. Vi tycker att det är synd eftersom jordgubbar blir så goda när man lagar till dem! Denna jordgubbspaj, som helst ska serveras varm, är en riktig upplevelse. Den syrliga limekrämen framhäver jordgubbarnas sötma.

Receptet ger 10-12 bitar.

19 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • ca 50 g kylskåpskallt smör

Limekräm

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk florsocker
  • Rivet skal från 1 lime
  • ev kokosflingor till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
  3. Bred ut smeten i pajformen.
  4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
  5. Grädda pajen i 35–40 minuter.
  6. Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept