Pastellkrämskakor

Pastellkrämskakor
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Pastellkrämskakor

8 ingredienser

Räcker till cirka 40 kakor. Receptet kommer från Sommarens söta.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vetemjöl
  • strösocker, till garnering

Vaniljsmörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 3-5 droppar hushållsfärg

Gör så här

  1. Rör ihop smör, grädde och mjöl till en slät deg. Låt stå i kylskåpet i cirka 1 timme. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kavla ut degen, cirka 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor, cirka 2 cm i diameter.
  3. Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
  4. Grädda kakorna i 5–7 minuter. Observera att de inte ska få färg. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen. Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten. Förvara kakorna svalt.