Maräng- och hallonrutor

Sommarens underbara sötsaker
Foto: Ulrika Ekblom

Du behöver

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • ca 1 1/2 dl hallon

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk ättiksprit

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
  5. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet. Bred den över kaksmeten.
  6. Grädda i 40–45 minuter. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept