Frusen marängrulltårta med blåbär

Sommarens söta
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Frusen marängrulltårta med blåbär

5 ingredienser

Baka en underbar frusen rulltårta med blåbär. En enkel tårta som du kan förbereda och ta fram ur frysen när det är fikadags. Recept från boken Sommarens söta.

Daniella Lundh Egenäs dryckestips:

Moscato d'Asti Nr 99142, Prunotto, 2015
Italien, Piemonte, Moscato d'Asti

Ingredienser

portioner skivor

maräng

  • 6 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 msk marsanpulver

Fyllning

  • 3-4 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär

Gör så här

Maräng

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa äggvita till ett hårt skum i en ren bunke.
  3. Rör ner socker lite i taget. Tillsätt försiktigt marsánpulver. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper, lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut.
  4. Grädda i 25-30 minuter.
  5. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har gräddats på.

Fyllning

  1. Vispa grädde och bred den över din marängbotten. Strö över blåbär. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort bakplåtspapperet och lägg din rulltårta i aluminiumfolie.
  2. Låt marängrulltårtan ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.