I samarbete med Philadelphia

Sommarcheesecake

30 m + tid i kyl
8 - 10
Sommarcheesecake
Foto: Philadelphia

En klassisk och frisk cheesecake toppad med sommarens bär!

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
8 - 10

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 300 g digestivekex

Fyllning

  • 10 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 800 g Philadelphia Naturell
  • 100 g naturell yoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 lime, saften (om du vill ha en friskare smak)

Garnering

  • blåbär, jordgubbar och hallon

Gör så här

  1. Botten
    Täck botten på en springform, ca 24–26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och krossa eller mal kexen fint till smulor. Blanda smält smör och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.
  3. Fyllning
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm 0,5 dl vatten i en liten kastrull, lyft upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger gelatinbladen i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning.
  4. Blanda Philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och florsocker i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Tillsätt eventuellt saft från lime för en friskare smak.
  5. Vispa grädden styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
  6. Garnering
    När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär, jordgubbar och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia