Sommarängssoppa

Sommarängssoppa
Foto: TV4

På sommaren när grönsaker och rotfrukter verkligen är primörer blir en enkel grönsakssoppa en delikatess, dessutom en fröjd för ögat. Vår garnering, med rädisor, ärter och gräslök, är ett förslag av många möjliga.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 knippa persilja
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 100 g sockerärter
  • 200 g färsk bladspenat eller 250 g fryst
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 rädisor

Gör så här

  1. Ansa och strimla morötter, palsternacka och sockerärter. Tina och pressa ut vattnet ur den frysta spenaten eller ansa och skölj noga den färska spenaten. Hacka persiljan fint.
  2. Koka morot och palsternacka i ca 5 minuter i buljongen så att de precis mjuknar, låt sockerärterna koka med den sista minuten. Skiva rädisorna tunt.
  3. Häll i grädde, mjölk och persilja. Lägg i spenaten precis före serveringen, rör om försiktigt och låt soppan bli genomvarm. Dekorera med rädisor före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept