Vegetarisk nudelsallad med ingefärsdressing

Spela video Nudelsallad med ingefärsdressing
Foto: TV4

En fräsch, vegetarisk nudelsallad med asiatiska smaker.

18 augusti 2010
4

Du behöver

Nudelsallad

  • 300 g äggnudlar
  • 1 tsk salt
  • 1 fänkål, stor
  • 1 zucchini
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 3 morötter

Dressing

  • 3 msk dijonsenap
  • 1,5 dl honung
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk ingefära, färsk
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till dekoration

  • 1-2 lime

Gör så här

  1. Nudelsallad
    Nudlarna ska ligga i kallt vatten tillsammans med salt i 1-2 timmar innan användning.
  2. Strimla fänkål, zucchini, vårlök, rädisor och morötter tunt, gärna med mandolin.
  3. Ta upp nudlarna från vattnet och lägg på uppläggningsfat.
  4. Blanda ner de skivade grönsakerna.
  5. Dressing
    Rör ihop senap, honung, rapsolja till en dressing.
  6. Riv ingefära.
  7. Pressa limesaft och rör ner i dressingen.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda ihop lite lätt. Dekorera eventuellt med limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept