Vegetarisk nudelsallad med ingefärsdressing

Nudelsallad med ingefärsdressing
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Vegetarisk nudelsallad med ingefärsdressing

15 ingredienser

En fräsch, vegetarisk nudelsallad med asiatiska smaker.

Ingredienser

portioner

Nudelsallad

  • 300 g äggnudlar
  • 1 tsk salt
  • 1 fänkål (stor)
  • 1 zucchini
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisa
  • 3 morötter

dressing

  • 3 msk dijonsenap
  • 1,5 dl honung
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 2 msk färsk ingefära
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till dekoration

  • 1-2 limefrukter

Gör så här

Nudelsallad

  1. Nudlarna ska ligga i kallt vatten tillsammans med salt i 1-2 timmar innan användning.
  2. Strimla fänkål, zucchini, vårlök, rädisor och morötter tunt, gärna med mandolin.
  3. Ta upp nudlarna från vattnet och lägg på uppläggningsfat.
  4. Blanda ner de skivade grönsakerna.

Dressing

  1. Rör ihop senap, honung, rapsolja till en dressing.
  2. Riv ingefära.
  3. Pressa limesaft och rör ner i dressingen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda ihop lite lätt. Dekorera eventuellt med limeklyftor.