Två sorters brännvin

Porsbrännvin och citron- och kumminbrännvin på Ernsts sätt.

OBS! Se till att du inte använder skvattram istället för pors - skvattram kan vara farligt i stora mängder.

19 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

Porsbrännvin

  • 1 flaska renat brännvin eller vodka
  • 3 kvistar pors

Citron- och kumminbrännvin

  • 1 flaska renat brännvin eller vodka
  • 1 liten bukett vildkummin eller 1 msk kumminfrö
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Porsbrännvin: skölj av porsen och lägg ner den i flaskan eller lägg den i en tom flaska och häll sedan på brännvinet. Var noga med att kvisten ligger så den går att ta ur med en pincett. Brännvinet har fått smak redan efter ett dygn. Tag ur kvisten efter ett par dagar.
  2. Kummin och citronbrännvin: skölj av citronen noga och skala av det yttersta skalet på citronen, undvik att få med det vita lagret under det gula. Lägg sedan ner citronskalet och kumminen i flaskan. Låt flaskan stå i minst ett dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept