Stompa

Stompa, eller stekpannebröd som det också kallas, kryddat med fänkål, anis och honung. Du kan även grädda brödet på grillen om du vill.

6 juli 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 liter rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk fänkål
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk salt
  • 2 dl honung
  • 5 dl filmjölk

Gör så här

  1. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke.
  2. Krydda med fänkål, anis och salt.
  3. Tillsätt honung och filmjölk.
  4. Vänd ihop till en deg. Ta ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 delar. Baka ut små tunnbröd.
  5. Stek brödet i torr panna på grillen eller i stekpanna, 2 minuter på vardera sidan till brödet har fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept