Pelargontårta à la Ernst

1 h 20 min
Pelargontårta
Foto: TV4
1 h 20 min

Du behöver

Kaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 200 g skrädmjöl
  • 1 msk mjölk
  • 3 droppar bittermandelolja

Glasyr

  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 st äggvita
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 blad doftpelargon, finhackad

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt.
  2. Rör ned ett ägg i taget.
  3. Tillsätt skrädmjölet och rör sedan ner mjölk och bittermandelolja.
  4. Häll smeten i smord, ströbröad form.
  5. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Prova med sticka.
  6. Glasyr
    Rör ihop ingredienserna till en ickerinnande glasyr. Blir den för lös kan du tillsätta mer florsocker.
  7. Vänta tills tårtan har svalnat lite och sprid sedan ut glasyren över den färdiggräddade kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept