Mamma Traudes oxrullader

koket.se
Mamma Traudes oxrullader
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mamma Traudes oxrullader

15 ingredienser

40-45 min

Lövbiffsrullader fyllda med fläsk, smörgåsgurka, senap och hackad lök. Serveras med klassiska tillbehör som gräddsås, potatis och pressgurka.

Tips! Servera med kokt färskpotatis, primörer och pressgurka.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 6-8 skivor lövbiff av fransyska (eller innanlår)
  • ca 1 dl senap
  • 2 gula lökar, finhackade
  • ca 300 g rökt fläsk, i skivor
  • smörgåsgurka, skivad (efter smak)
  • tandpetare
  • 2 msk smör
  • rapsolja
  • 5-7 dl vatten
  • 1 dl spad från smörgåsgurkan
  • peppar, nymalen
  • 1 tsk senap
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • salt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg ut lövbiffsskivorna och stryk på senap, fördela en nypa hackad lök på varje lägg sedan på fläsk och smörgåsgurka. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn rulladerna i smör och rapsolja i en stekpanna så att de får fin stekyta.
  3. Lyft upp rulladerna och lägg över i en stekgryta tillsammans med resten av den finhackade löken.
  4. Slå på vattnet och deglasera stekpannan rulladerna har stekts i. Låt koka ihop och häll sedan det över rulladerna i stekgrytan.
  5. Tillsätt vatten, smörgåsgurksspad, svartpeppar, en rågad tesked senap och två kalvbuljongstärningar, täck med lock och låt sjuda på medelvärme i ca 30 min. Provstick med en gaffel och kolla så att köttet känns mört.
  6. När rulladerna är klara, lyft ur dem från grytan.
  7. Ta vara på spadet och gör en gräddsås av det. Tillsätt bara grädde och låt det koka ytterligare en stund och ta av locket så att det 'kokar ner' till en lagom såskonsistens.
  8. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt färskpotatis, primörer och pressgurka.