Laxomelett

15 min
4
15 min
4

Du behöver

  • 4-6 blad av mangold
  • ca 3 dl trädgårdsmålla (båda dessa kan bytas ut mot späda spenatblad eller annat grönt)
  • 1 knippe salladslök
  • 6 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • ca 400 g varmrökt lax
  • 1 msk smör
  • 1 dl lagrad ost som t ex prästost, tärnad eller riven

Gör så här

  1. Hacka mangold och målla grovt och skiva salladslöken.
  2. Knäck äggen i en skål och rör runt så gulorna slås sönder, vispa inte. Häll i vattnet och lite salt.
  3. Smält smöret i stekpannan och lägg i löken. När löken blivit mjuk så lägg i de gröna bladen.
  4. Salta lätt och vrid över lite svartpeppar.
  5. Slå på äggsmeten, och 'fös runt' den tills den 'stannar'. Sänk värmen och lägg på den rivna eller tärnade osten.
  6. När omeletten känns klar så skiva den varmrökta laxen grovt och lägg bitarna ovanpå omeletten. Servera...
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept