Lammfärsspett

Lammfärsspett
Foto: TV4

Lammfärsspett med libbsticka, vitlök och persilja. Lite honung i gör att vi får en härlig karamelliserad och fin stekyta.

Mosa gärna hackad vitlök med flingsalt så att du får en härlig vitlökspasta.

17 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lammfärs
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 knippe persilja
  • 3 libstickeblad
  • 1 msk honung
  • Salt, gärna flingsalt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Hacka löken.
  2. Hacka vitlöken och mosa gärna ihop den med lite flingsalt för att utvinna ännu mer smak.
  3. Blanda ihop hackad lök och vitlökspasta med färsen.
  4. Knäck i ett ägg och tillsätt ströbröd eller rivet vitt bröd för att få färsen att hålla ihop bättre.
  5. Hacka persilja och libsticka och rör ner i färsen.
  6. Smaksätt med honung, salt och peppar. Honungen ger en lite karamelliserad yta.
  7. Rulla bollar och pressa ut på grillspett.
  8. Lägg spetten på grillen och ta bort när färsen är genomstekt och fått en gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept