Kalljästa frallor

Kalljästa frallor
Foto: Tv4

Ernst Kirschteigers recept på kalljästa frallor. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa i kylen över natten och njut av nybakade frallor till frukost.

11 juli 2013
Visa mer
ca 45 m + 12 h
12 frallor
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 7 dl vetemjöl
  • äggvita, till pensling
  • skalade solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna

Gör så här

  1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
  3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  4. Pensla med ägg och strö över valfria frön.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Degskrapor från kända varumärken

Degskrapor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept