Ernsts lyxpytt med rödbetstzatziki

Ernsts lyxpytt med rödbetstzatziki
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts lyxpytt med rödbetstzatziki

16 ingredienser

30 min

En lyxig pytt-i-panna på entrecôte, potatis, palsternackor och sparris. Snabb och lyxig husmanskost som passar lika bra på trädgårdsfesten som hemma.

Ingredienser

portioner

Lyxpytt

  • 800 g sparrispotatis
  • 2 palsternackor
  • 2 knippen salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 knippen grön sparris
  • 800 g entrecôte
  • svartpeppar och flingsalt (efter smak)
  • 2 knippen rädisa
  • färsk bladpersilja, färsk, hackad

Rödbetstzatziki

  • 2 rödbetor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök, pressas
  • 0,5 citron, pressas
  • 2 msk flytande honung (eller efter eget tycke och smak)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Lyxpytt

  1. Tärna köttet. Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Strimla palsernackorna och rädisorna fint, hacka vårlöken grovt och spara blasten till garnering. Skär sparrisen i stora bitar (skär bort den träiga nedersta delen).
  2. Värm först stekpannan, tillsätt sedan potatisen och palsternackorna som du steker i olivolja tills de fått en fin färg. Häll sedan på slutet i vårlöken och stek någon minut.
  3. För undan potatisen, palsternackorna och vårlöken, stek nu sockerärtorna och sparris tills de fått en fin färg.
  4. För undan grönsakerna åt sidan och stek entrecôten, krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.
  5. Stek köttet tills de fått en fin stekyta.
  6. Bland nu ihop pytten och garnera med vårlöksblast, rädisor och bladpersilja.

Rödbetstzatziki

  1. Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.
  2. Tillsätt sedan honung, salt och peppar efter eget tycke och smak.