Ernsts lyxpytt med rödbetstzatziki

30 min
4
Ernsts lyxpytt med rödbetstzatziki
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Lyxpytt

  • 800 g sparrispotatis
  • 2 st medelstora palsternackor
  • 2 knippor salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 knippor grön sparris
  • 800 g entrecôte
  • Svartpeppar och flingsalt efter egen smak
  • 2 knippor rädisor
  • Bladpersilja, färsk, hackad

Rödbetstzatziki

  • 2 st färska rödbetor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök, pressas
  • 0,5 st citron, pressas
  • 2 msk flytande honung (eller efter eget tycke och smak)
  • Salt och peppar efter eget tycke och smak

Gör så här

  1. Lyxpytt
    Tärna köttet. Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Strimla palsernackorna och rädisorna fint, hacka vårlöken grovt och spara blasten till garnering. Skär sparrisen i stora bitar (skär bort den träiga nedersta delen).
  2. Värm först stekpannan, tillsätt sedan potatisen och palsternackorna som du steker i olivolja tills de fått en fin färg. Häll sedan på slutet i vårlöken och stek någon minut.
  3. För undan potatisen, palsternackorna och vårlöken, stek nu sockerärtorna och sparris tills de fått en fin färg.
  4. För undan grönsakerna åt sidan och stek entrecôten, krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.
  5. Stek köttet tills de fått en fin stekyta.
  6. Bland nu ihop pytten och garnera med vårlöksblast, rädisor och bladpersilja.
  7. Rödbetstzatziki
    Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.
  8. Tillsätt sedan honung, salt och peppar efter eget tycke och smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept