Citronmarängkakor

35-40 min
25 - 30 kakor
Citronmarängkakor
Foto: TV4/Alexander Kvist
35-40 min
25 - 30 kakor

Du behöver

Mördeg

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 4-5 msk lemon curd
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knåda ingredienserna till mördegen (eller kör dem i matberedare), rulla sedan till 4 långa strängar.
  3. Platta till rullen och gör med hjälp av en tesked en grop längs med.
  4. Fyll gropen med lemon curd.
  5. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda i resten av sockret försiktigt.
  6. Bred/spritsa marängsmeten ovanpå lemon curden och strö över pistagenötterna.
  7. Grädda långt ned i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Skär längderna rakt över till lagom stora kakor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept