Chokladkakor med vit chokladrippel

Chokladkakor med vit chokladrippel
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Chokladkakor med vit chokladrippel

9 ingredienser

Ernst snabba chokladsnittar toppade med solrosfrön och vit chokladrippel.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Vispa smör riktigt poröst med socker och sirap. Använd gärna elvisp.
  2. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder.
  5. Platta till längderna rejält på plåten och räffla dem med en gaffel.
  6. Strö över solrosfrön.
  7. Grädda i 175 grader i 15-18 minuter.
  8. Medan kakorna är i ugnen, gör ett vattenbad och smält den vita chokladen.
  9. När kakorna har svalnat lite kan du ringla över vit choklad.
  10. När chokladen har stelnat kan du skära kakorna lite på snedden.
  11. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de har kallnat helt.