Somalisk krabbgryta

Somalisk krabbgryta
Foto: TV4

Detta är en lyxig krabbgryta med härlig smak av heta kryddor. Receptet kommer från Somalia, där man fiskar och tillagar mycket skaldjur. Du kan också laga den här grytan med hälften räkor. Kokt ris är gott till.

1 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g krabbkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk hackad röd spansk peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • salt efter smak

Gör så här

  1. Låt krabbköttet rinna av och ta bort eventuella hårda bitar av brosk. Skala och hacka löken. Skålla, skala och hacka tomaterna.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i lök, curry, ingefära och chili. Rör om och låt allt fräsa i 5 minuter. Lägg i tomaterna och spä med lite vatten. Lår koka upp.
  3. Lägg i krabbköttet och koka grytan på svag värme i 5 minuter. Häll i mer vatten om konsistensen är för tjock. Smaksätt med salt. Tips: vill du laga den här rätten av hela, kokta krabbor går det åt 3 st. Ta vara även på rommen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept