Mårbackakaka

Mårbackakaka
Foto: TV4

Mårbackakaka

Av: Solveig Ternström

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

30 min

En efterrätt från Selma Lagerlöfs tid.

Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre och rostat i vedeldad ugn.
Mjölet lanserades på sin tid av Selma Lagerlöf på Mårbacka i Värmland.
**
Vintips från Solveig**
Nugan Estate Botrytis Semillon, 83140

Solveig bjöd även på

Yin Ki Ans Kimchi

Burgundisk gryta

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

[

](/solveig_ternstrom/huvudratt/kott/burgundisk_gryta/)

Ingredienser

portioner
  • 20 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • 80 g vetemjöl
  • 100 g skrädmjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt.
  3. Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet
  4. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i cirka 30 minuter.