NRN Pannkakscalzone - pannkakor

NRN Pannkakscalzone - pannkakor
Foto: Barnens egen matskola

NRN Pannkakscalzone - pannkakor

Av: Sollentuna International School i Sollentuna

Från: Barnens bästa pannkakor

19 ingredienser

Pannkakor på nytt vis. Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola och räcker till 10 pannkakor.

Ingredienser

Pannkakscalzone

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olja
  • 250 g köttfärs
  • 1 förp krossade tomater
  • malen spiskummin
  • chilipulver
  • gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • malen korianderfrö
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 2 dl hushållsost, riven
  • färsk koriander

Gör så här

Pannkakscalzone

  1. Vispa äggen lätt i en skål.
  2. Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl och saltet. Vispa smeten klumpfri. Häll i resten av mjölken.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Häll smeten till fina runda pannkakor, se till att de inte blir för tjocka. Ställ åt sidan.
  4. Hacka löken fint, pressa vitlöken. Fräs all lök i lite olja i en stekpanna.
  5. Tillsätt köttfärsen och stek den gyllenbrun.
  6. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i några minuter.
  7. Krydda med spiskummin, chilipulver, gurkmeja, salt och malen koriander.
  8. Tvätta paprikan och skär i fina tärningar. Blanda riven ost och paprika och krydda med salt. Fyll varje pannkaka med cirka 3 matskedar av köttfärsblandningen. Lägg dem i en gratängform. Strö paprikaost- blandningen över och gratinera i 175 grader tills osten har smält. Garnera gärna med färsk koriander vid servering.