Solig äggröra

15 m
4
solig äggröra
Foto: Daniel Ohlsson

Lyxa till helgfrukosten och bjud familjen eller dina kompisar på en lättlagad, härligt krämig äggröra. Passar till nästan allt!

Tips! Äggröra passar till jättemånga olika saker! Servera den till frukost med stekt bacon eller korv. Blanda i skinka och finhackad gräslök och servera med sauterade körsbärstomater (stekta långsamt i mycket olja). Eller rosta en bit surdegsbröd, lägg på en skiva god ost och kanske skinka och toppa med äggröran. /Inez


26 april 2016
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 8 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk + 1 msk smör

Gott att ha till

  • stekt bacon eller korv
  • rökt skinka
  • finhackad gräslök
  • sauterade tomater
  • rostat surdegsbröd
  • lagrad hårdost

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa dem lätt med grädde och kryddor i en skål.
  2. Smält 1 matsked smör på låg värme i en stekpanna eller gryta.
  3. Häll smeten i pannan och rör sakta med en träsked, så att smeten klumpar sig samtidigt som den håller sig krämig.
  4. Ta äggröran från värmen och rör ner 1 matsked smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept