Sojamarinerad lax på spett

Sojamarinerad lax på spett
Foto: TV4

Snabblagat men mycket lyxigt. Sojamarinera laxen och servera på japanskt vis med sushiris, soja, wasabi och grönsaker. Gott till är riven rättika och fint strimlade rädisor.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g benfri laxfilé
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 stor vit rättika
  • några rädisor
  • Marinad:
  • 4 msk kinesisk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk socker
  • 2 tsk wasabi

Sås:

  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk wasabi

Till servering:

  • kokt sushiris

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen och ta bort alla småben. Skär därefter i 2 cm tjocka strimlor. Rör ihop kinesisk soja, sesamolja, ingefära, socker och wasabi till marinaden. Lägg i laxstrimlorna. Lägg grillspetten i blöt i vatten.
  2. Sås: Rör samman japansk soja, socker och wasabi.
  3. Torka av laxen. Trä upp laxen på pinnar. Grilla laxen någon minut på var sida. Strö över sesamfröna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept