Kall karibisk sås

Kall karibisk sås
Foto: TV4

En sås med mangochutney och honung. Såsen serveras med fördel till karibisk lax (se tipsrutan).
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Sofie serverar såsen till sin karibiska lax som du hittar

receptet på här!


17 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 dl lätt-creme fraiche
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 0,5 dl mangochutney
  • 1 st lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 st liten vitlöksklyfta, pressad
  • 3 cm färsk ingefära, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk Jerk-rydda
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk sötningsmedel eller socker
  • Ev 2 tsk mörk rom

Gör så här

  1. Blanda mjölkprodukterna i en skål och blanda i majonnäs och mangochutney - rör om väl.
  2. Lägg i resten av ingredienderna och kryddorna och rör om .
  3. Låt stå i kylskåp minst 30 min. Rör om innan servering
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept