Exotisk Ceviche

Exotisk Ceviche
Foto: TV4

En lite lyxigare förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck till maten
Ljus öl – Red Stripe.

14 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 st lime
  • 1 st apelsin
  • 0,5 st citron
  • 0,25 st röd habanero chili
  • Malen vitpeppar & salt
  • Stor filébit lax (cirka 15 cm)
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 1 dl färska skalade räkor
  • 3 st avokado
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st stor papaya
  • 0,25 st röd habanero-chili
  • 1 näve ruccola
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl grovt hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda ihop citrusmarinaden genom att pressa ur saften ur lime, citron och apelsin och blanda med salt, vitpeppar och finhackad habanero. Häll över i en stor plastburk med lock.
  2. Tärna lax och pilgrimsmusslor i ca 3 cm stora kuber. lägg ner i marinaden. Lägg även i de skalade räkorna. Låt stå i minst en timma i kylskåpet.
  3. Skala och tärna avokado och papaya.
  4. Tärna tomaterna och ta bort kärnhuset.
  5. Hacka rödlöken grovt och finhacka chilin.
  6. Rör ner ingredienserna i citrusmarinaden med fisken/skaldjuren och lår stå i cirka en timma.
  7. Strax innan servering
    Häll av citrusmarinade och blanda i olivoljan. Lägg också i den grovt hackade koriandern. Rör försiktigt så att inte ingredienserna mosas ihop. Varva med ruccolablad i ett martiniglas och toppa med en korianderkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept