En smakfull upplevelse med anka och blåbär

En smakfull upplevelse med anka och blåbär
Foto: Tv4

Ankbröst med getostcrème, blåbärsreduktion på en härlig bädd av örtskott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


29 oktober 2012
Visa mer
30
4

Du behöver

Anka

  • 200 g ankbröst
  • Salt
  • Peppar

Blåbärsreduktion

  • 1 dl blåbär
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • Salt

Getostcrème

  • 150 g getost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • Valfria örtskott
  • Persilja

Gör så här

  1. Krydda ankan med salt peppar och fräs den i en het panna tills den fått fin färg, ta av den ifrån plattan och lägg den i en ugnsäker form.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in ankan i cirka 20 minuter.
  3. Blanda getost och crème fraiche med en stavmixer till en slät crème, salta och peppra efter smak och ställ in i kylen.
  4. Lägg ihop blåbär, kalvfond och vatten i en kastrull och låt den reduceras en stund red av med maizena smaka av med salt.
  5. Skiva ankan och lägg den på örtskotten. Ägga upp getostcrémen och servera tillsammans med blåbärsreduktionen garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept