Sommardröm

Sommardröm
Foto: TV4

Vit chokladpannacotta varvat med jordgubbskräm och choklad. Fräsch dessert för att neutralisera smaklökarna.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


30 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Pannacotta

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 35 g strösocker
  • 2 st blötlagda gelatinblad
  • 120 g hackad vit choklad

Jordgubbscrème

  • 500 g jordgubbar
  • 2-3 msk socker
  • Mjölkchoklad, till garnering

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning.
  2. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen.
  3. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
  4. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
  5.  Jordgubbscrème
    Mosa jordgubbar och blanda i socker spara några hela till garneringen.
  6. Smält mjölkchokladen och dra ut på bakplåtspapper i önskad form. Låt stelna.
  7. Lägg jordgubbscrèmen och  chokladen på pannacottan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept