Terrin på rotfrukter och getost

10

Du behöver

  • 200 g palsternackor
  • 200 g morötter
  • 200 g gulbetor
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk chardonnayvinäger
  • 100 g spenat
  • 2 msk smör
  • socker
  • salt
  • peppar
  • 2 gelatinblad
  • 200 g chèvreost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk acaciahonung

Gör så här

  1. Koka rotfrukterna var för sig i saltat vatten tills de fortfarande har kärna. Kyl ned i isvatten.
  2. Skiva rotfrukterna tunt på mandolin eller skärmaskin och lägg i tre bunkar.
  3. Marinera primörerna var för sig med 1 msk olivolja, 1 msk chardonnayvinäger, salt och peppar. Fräs spenaten i smör och smaka av med socker, salt och peppar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Mixa chèvre, 2 1?2 dl grädde och acaciahonung till en slät kräm. Krama ur gelatinbladen och värm dem med resterande grädde och låt det smälta och svalna något. Vänd därefter ner det i chèvreblandningen. Klä en långsmal terrinform med plastfolie. Varva rotfrukter, getostkräm och spenat i flera lager. Avsluta med rotfrukter. Ställ kallt under press i kyl ca 2-3 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept