Rotsaker i dillolja

10

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 30 g dill
  • 20 g spenat
  • skal och saft från en halv citron
  • salt
  • peppar
  • 250 g späda morötter
  • 250 g späda persiljerötter
  • 0,5 liter kycklingfond
  • 50 g smör
  • 20 g plockad dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa olivolja, dill, spenat, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Sila och häll upp i en droppflaska. Skala och skär morötter och persiljerötter. Sjud rotsakerna i kycklingfond och smör tills de är klara, men lite kärna kvar. Vid servering värm rotsakerna i lite av fonden, häll av fonden och låt dem ånga av. Blanda rotsakerna i dilloljan och strö över dill och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept