Brässerad Pigghamkotlett

10

Du behöver

  • 1 kg benfri Pigghamkotlett
  • bindgarn
  • salt
  • peppar
  • 50 g palsternacka
  • 50 g morot
  • 50 g rotselleri
  • 75 g schalottenlök
  • 30 g vitlök
  • 120 g bacon
  • matolja
  • 5 dl god äppelmust
  • 1 liter kycklingfond
  • 5 g timjan
  • 50 g brynt smör
  • 30 g blandade örter t ex dragon, körvel och strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från hinnor men låt fettet sitta kvar. Bind upp köttet. Gnid in köttet med salt och peppar och stek det i matolja i en stor stekpanna eller stekgryta. Tärna rotfrukterna, hacka schalottenlök, vitlök samt strimla bacon Tillsätt baconstrimlor, lökhack och rotfruktstärningar mot slutet av stekningen. Slå på äppelmust, kycklingfond, timjan och sätt i en köttermometer.
  2. För restaurang: Lägg köttet i en smal, hög kantin. Slå på kycklingfonden och rotsakerna och låt brässera i ugn på halv fläkt i 90ºC, tills köttet fått en innertemperatur på 65ºC.
  3. För matlagning hemma: Lägg allt i en ugnssäker stekgryta med lock. Låt köttet brässera på 90ºC i ugnen till innertemperaturen är 65ºC. Låt vila minst 10 minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept