Baconfylld Pigghamrulle

10

Du behöver

  • 700 g kotlettrad
  • 250 g skivat bacon
  • 100 g schalottenlök
  • 40 g smör
  • 15 g vitlök
  • crepinette (beställs i välsorterade butiker)
  • 5 g timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa köttet helt fritt från hinnor. Skär med vass kniv, ca 1 cm ett längsgående snitt utefter sidan nästan ända ner mot skärbrädan. Rulla kotlettraden bakåt och snitta hela tiden så att köttbiten till sist är tunnskuren. Använd ett platteringsjärn för att få köttet jämt och tunt. Skär köttet i 4 bitar och jämna till kanterna.
  2. Strimla baconet och hacka schalottenlöken. Fräs bacon, tillsätt schalottenlök och smör mot slutet. Salta och peppra.
  3. Fördela baconlökblandningen i en sträng på vardera köttbit. Rulla till en hård rulle. Vik crepinette runt om och stek den runt om i en het panna. Sänk värmen, lägg i smör, vitlök och timjan. Ös köttet med örtsmöret tills det fått fin yta. Sätt i en köttermometer.
  4. För restaurang: Stek i ugn på halv fläkt 120ºC tills köttet nått en innertemperatur på 65ºC.
  5. För matlagning hemma: Sätt ugnen på 120ºC och tillaga köttet till en innertemperatur på 65ºC.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept