Äppel- och pepparrotsskum

10

Du behöver

  • 50 g schalottenlök
  • 50 g syrligt äpple
  • 20 g smör
  • 0,5 dl äppelvin från Kivik
  • 1,5 dl reducerad fond från brässering
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk äppelbalsamicovinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl lättmjölk

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlök och äpple. Fräs i smör. Tillsätt vin, fond, crème fraiche, grädde och äppelbalsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar. Mixa och sila såsen. Vid servering hetta upp såsen och tillsätt pepparrot. Skumma upp såsen med lättmjölken. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept