Ugnstekta bacon med knaperstekt svamp och färsk pasta

Ugnstekta bacon med knaperstekt svamp och färsk pasta
Foto: TV4

Färsk pasta i din favoritform tillsammans med salt bacon och knaprig svamp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 januari 2011

Du behöver

  • bacon
  • Färsk eller torkad svamp
  • smör att steka i
  • salt efter smak
  • färsk pasta
  • riven parmesan
  • storbladig persilja

Gör så här

  1. Baconen ska knaperstekas i ugnen på 250 grader eller lägre beroende på hur snabbt du vill ha dem klara.
  2. Sen ska du förvälla svampen med lite vatten, kanske en deciliter eller tre, beroende på hur mycket svamp du har.
  3. När svampen intar en naturlig storlek dvs. lika stor som när du plockade den är det dags.
  4. Du bryner den i lite smör, ej margarin, för att ge bästa möjliga smak åt svampen. Tillsätt salt efter eget tycke.
  5. Riv parmesanosten fint och blanda ned i pastan då den är klar.
  6. Garnera gärna med storbladig persilja eller vad du själv gillar, gärna något galet så det blir lite kuligare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept