Rökt älghjärta med pepparrotskräm

Rökt älghjärta med pepparrotskräm
Foto: TV4

Rökt älghjärta med pepparrotskräm och örtolja serveras med knäckesticks.

Vintips
Pinot Gris, Jules Muller, art.nr. 71134, 95 kr. Den kommer att matcha upp det rökta med sin frukt och kryddighet perfekt!

Sofias meny består även av

Helstekt oxfilé


Färskostmousse med hjortron



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g älghjärta, rökt
  • 150 g färskost av Philadelphia-typ
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1-2 msk pepparrot, riven
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, nymalen, efter smak
  • 1 dl god olivolja
  • 1 knippe färska örter (tex timjan, rosmarin och persilja)
  • 100 g pinjenötter
  • 4 st knäckesticks, köpta eller hembakade

Gör så här

  1. Putsa älghjärtat och skär i mycket tunna skivor.
  2. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot efter smak.
  3. Salta och peppra.
  4. Mixa olivoljan med örterna.
  5. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna.
  6. Arrangera älghjärtat och pepparrotskrämen på fyra tallrikar.
  7. Ringla över örtoljan, strö över pinjenötterna och lägg på knäckesticksen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept