Sockerärtssoppa med strimlade sockerärter och pepparrot

Sockerärtssoppa med strimlade sockerärter och pepparrot
Foto: TV4

För att bevara den här soppan grön som sommaren ska den bara få ett snabbt uppkok så att ärterna bevarar sin färg. En mixer är till god hjälp när du ska laga den.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g djupfrysta sockerärter
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk torr sherry
  • 1 dl grädde

Till dekoration:

  • 50 g färska sockerärter
  • 2 msk grovriven pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp buljongen. Ansa ärterna och koka dem i buljongen 3-4 minuter. Kör ärterna och buljongen i matberedare eller mixer till en helt slät puré. Smaksätt med sherry, salt och peppar.
  2. Strimla sockerärterna och riv pepparroten till dekoration. Rör ner grädden i soppan, ge den ett hastigt uppkok och servera med de strimlade sockerärterna och pepparroten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept