Sockerärtssoppa med pepparrotsgrädde

Sockerärtssoppa med pepparrotsgrädde
Foto: TV4

Grön som sommaren med en vit klick pepparrotsgrädde är den här soppan. Bara ett snabbt uppkok ska man ge ärterna, så att de bevarar sin färg. En mixer är till god hjälp när du ska laga den här soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g sockerärter
  • 1 liter hönsbuljong
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk torr sherry
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 bit pepparrot

Gör så här

  1. Vispa grädden så den blir stadig. Skala och riv pepparroten. Blanda grädde och pepparrot till lagom styrka. Det ska vara sting i grädden. Ställ svalt till servering.
  2. Koka upp buljongen. Ansa ärterna och koka dem i buljongen 3-4 minuter. Kör ärterna och buljongen i matberedare eller mixer till en helt slät puré. Passera genom en grov sikt. Smaksätt med sherry, salt och peppar från kvarnen.
  3. Servera den varma soppan med en sked pepparrotsgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept